Çorum’un başarılı eğitim kurumlarından Atatürk Anadolu Lisesi tarafından uluslararası nitelikte örnek bir proje hayata geçirildi.
Çorum Atatürk Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Alev Böğürcü öncülüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında öğrencilerin yapay sınıf ortamından çıkarak gerçek dünya ile iletişim kurmaları sağlandı. 4 farklı başlık altında yapılan proje kapsamında öğrencilerin konuşma dil yetenekleri geliştirilirken dijital içerikler sayesinde harika sunumlar hazırlandı. Öğrenciler dijital içerikleri kullanarak kendilerini tanıtırken yöresel el işleri, sokak oyunları, yöresel müzikler, danslar, yemekler ve yöresel edebiyatı konu alan çalışmalar yaptı. Son etkinlikte ise Çorum’un turistik mekânları video çekilerek yurtdışına tanıtıldı. Proje koordinatörü öğretmen Alev Böğürcü, “Bu projeyle çocuklarımız hem İngilizce dil yeterliliklerini uygulamalı olarak geliştirmeye çalışmış, hem de kültürümüzü dış dünyaya tanıtma fırsatı bulmuşlardır” dedi. Proje sonunda öğrencilere sertifikaları verilirken Erasmus projeleriyle de aktivitelerine devam ettikleri açıklandı.
İŞTE PROJELER VE AMAÇLARI
FROM MYSELF TO MY TOWN
Çorum Atatürk Anadolu Lisesi öğretmeni Alev Böğürcü, uluslararası nitelikteki 4 ayrı projeyi ve amaçlarını şu şekilde anlattı:
“FROM MYSELF TO MY TOWN “adlı eTwinning projemiz uluslararası bir projedir. Öğrencilerimizin yapay sınıf ortamından çıkarak gerçek dünya ile iletişim kurmaları amacıyla yazılmıştır. Projemizde 8 Türk, 2 İtalya, 1 Yunanistan, 1 Polonya, 1 Portekiz, 2 Romanya ve 1 Slovakya ortaklarımızla interaktif çalışmalar yapıldı.
Projemizin hedefi doğrultusunda öğrencilerimizin konuşma dil yeteneklerini ( speaking) ilerletmek için öğrenci webinarlari gerçekleştirildi. Bu aktiviteler sayesinde hem çocuklarımızın dil yetenekleri önemli ölçüde ilerleme kaydetmiş oldu, hem de çağımızın gerekliliği olan dijital içeriklerden Canva, genially, movavi, google forms, wakelet, padlet, bitmoji gibi çok fazla sayıda Web 2.0 eğitim araçları kullanılarak bakanlığımızın da önerdiği teknolojik gelişmeler büyük ölçüde öğrencilerimize kazandırılmıştır.
Öğrencilerimiz eTwinning projesiyle zoom üzerinden telekonferans yöntemiyle online olarak görüşmeler yapmıştır ve bu dijital içerikler sayesinde de harika sunumlar hazırlamışlardır. Öğrencilerimiz dijital içerikleri kullanarak kendilerini tanıtmışlardır. Yöresel el işleri, sokak oyunları, yöresel müzikler, danslar, yemekler ve yöresel edebiyatımızı konu alan çalışmalar yapmışlardır.
Son etkinliğimizde Çorum’un turistik mekânları video çekilerek yurtdışına tanıtılmıştır. Bu projeyle çocuklarımız hem İngilizce dil yeterliliklerini uygulamalı olarak geliştirmeye çalışmış, hem de kültürümüzü dış dünyaya tanıtma fırsatı bulmuşlardır. Proje sonunda öğrencilerimize sertifikaları verilmiştir. Ayrıca öğrencilerimiz Erasmus projeleriyle de aktivitelerine devam edeceklerdir.
MY ENGLISH TRAVEL
“MY ENGLISH TRAVEL” adlı eTwinning projemiz ile öğrencilerimizin yapay sınıf ortamından çıkarılarak gerçek dünya ile iletişim kurmaları sağlanmıştır. Projemizde 9 Türk ve 2 İspanya ortaklarımızla interaktif çalışmalar gerçekleştirildi. Sınıfta zoom ve Google Meet uygulamalarıyla İspanya ortaklarımıza bağlandık ve ilk tanışma toplantımızı sınıf ortamında sağladık.
Daha sonra projemizin hedefi doğrultusunda öğrencilerimizin konuşma dil yeteneklerini ( speaking) ilerletmek için 10. sınıf müfredatından belirli konular seçilerek her ay öğrenci webinarlari düzenlendi ve karşılıklı münazaralar gerçekleştirildi.
Bu aktiviteler sayesinde hem çocuklarımızın dil yetenekleri önemli ölçüde ilerleme kaydetmiş oldu, hem de çağımızın gerekliliği olan dijital içeriklerden Canva, genially, thinglink, storyjumper, movavi, google forms, wakelet, padlet, bitmoji gibi çok fazla sayıda Web 2.0 eğitim araçları kullanılarak bakanlığımızın da önerdiği teknolojik gelişmeler büyük ölçüde öğrencilerimize kazandırılmıştır.
Öğrencilerimiz eTwinning projesiyle zoom üzerinden telekonferans yöntemiyle online olarak görüşmeler yapmıştır ve bu dijital içerikler sayesinde de harika sunumlar hazırlamışlardır. Son teknolojik gelişmeler “Latest Innovation” adlı sunumuzda yurtdışına yapay kalp pili, DNA Repair, Songar, ANKA, İHA ve SİHA tanıtılmıştır.
Diğer bir etkinliğimizde Çorum’un turistik mekânları video çekilerek yurtdışına tanıtılmıştır. Bu projeyle çocuklarımız hem İngilizce dil yeterliliklerini uygulamalı olarak geliştirmeye çalışmış, hem de kültürümüzü dış dünyaya tanıtma fırsatı bulmuşlardır. Proje sonunda öğrencilerimize sertifikaları verilmiştir. Ayrıca öğrencilerimiz Erasmus projeleriyle de aktivitelerine devam edeceklerdir.
THE HEROE’ S JOURNEY
“THE HEROE’ S JOURNEY” adlı eTwinning projemizde yine öğrencilerimizin yapay sınıf ortamından çıkararak gerçek dünya ile iletişim kurmaları amacıyla yazılmıştır. Projemizde 2 Türk, 3 İspanya, 2 Yunanistan, 4 İtalya ve 6 Sırbistan ortaklarımızla interaktif çalışmalar yapılmıştır. Proje konumuz Mitolojik Kahramanlar ve Günümüz Çağdaş Girişimci öncü kahramanlarımızı konu edinmektedir.
Projemizin hedefi doğrultusunda öğrencilerimizin konuşma dil yeteneklerini ( speaking) ilerletmek için öğrenci webinarlari düzenlendi ve karşılıklı münazaralar gerçekleştirildi. Bu aktiviteler sayesinde hem çocuklarımızın dil yetenekleri önemli ölçüde ilerleme kaydetmiş hemde çağımızın gerekliliği olan dijital içeriklerden Canva, genially, avatar maker, TechSmith, Flipsnack, movavi, google forms, padlet, bitmoji , Jamboard gibi çok fazla sayıda Web 2.0 eğitim araçları kullanılarak bakanlığımızın da önerdiği teknolojik gelişmeler büyük ölçüde öğrencilerimize kazandırılmıştır.
Öğrencilerimiz eTwinning projesiyle zoom üzerinden telekonferans yöntemiyle online olarak görüşmeler yapmıştır ve bu dijital içerikler sayesinde de harika sunumlar hazırlamışlardır. Eski zamanlarda tarihimize konu olan mitolojik kahraman “Umay Ana ve Asena” tanıtılmıştır. Günümüz kahramanlarından Aziz Sancar, Canan Dağdeviren, Selçuk Bayraktar gibi öncü şahsiyetlere yer verilmiştir. Bu projeyle çocuklarımız hem İngilizce dil yeterliliklerini uygulamalı olarak geliştirmeye çalışmış, hem de kültürümüzü dış dünyaya tanıtma fırsatı bulmuşlardır. Proje sonunda öğrencilerimize sertifikaları verilmiştir. Ayrıca öğrencilerimiz Erasmus projeleriyle de aktivitelerine devam edeceklerdir.
THIS IS MY CITY
“THIS IS MY CITY” adlı eTwinning projemiz Fernando Hidalgo hocamızın ortaklığında oluşturulmuştur. Amaç, öğrencilerimizin yapay sınıf ortamından çıkarak gerçek dünya ile iletişim kurmalarını sağlamaktır. Projemizde 2 İspanya, 1 Yunanistan, 2 İtalya ve 1 Sırbistan ortaklarımızla interaktif çalışmalar yapıldı.
Projemizin hedefi doğrultusunda öğrencilerimizin konuşma dil yeteneklerini ( speaking) ilerletmek için çok sayıda öğrenci webinarlari gerçekleştirildi. Örnek olarak, Fernando Hocamız dünya turistik mekanlar için webinarda öğrencilerimize sunum yapmıştır. Wordwall quiz ve kahoot yarışmaları düzenlenmiştir. Proje ortaklarımızın ülkeleriyle ilgili geleneksel ve yöresel yemeklerimiz tanıtılmıştır.
Final ürünü olarak da her ortak kendi şehrini video sunumuyla turistik mekan tanıtımı yapmıştır. Bu aktiviteler sayesinde hem çocuklarımızın dil yetenekleri önemli ölçüde ilerleme kaydetmiş oldu, hem de çağımızın gerekliliği olan dijital içeriklerden Canva, genially,Postermywall,Kahoot, Chatterpix , movavi, google forms, flipsnack padlet, bitmoji gibi çok fazla sayıda Web 2.0 eğitim içerikleri kullanılarak, bakanlığımızın da önerdiği teknolojik gelişmeler büyük ölçüde öğrencilerimize kazandırılmıştır.
Öğrencilerimiz eTwinning projesiyle zoom üzerinden telekonferans yöntemiyle online olarak görüşmeler yapmıştır ve bu dijital içerikler sayesinde de harika sunumlar hazırlamışlardır. Çorum’un turistik mekanları video çekilerek yurtdışına tanıtılmıştır. Bu projeyle çocuklarımız hem İngilizce dil yeterliliklerini uygulamalı olarak geliştirmeye çalışmış, hem de kültürümüzü dış dünyaya tanıtma fırsatı bulmuşlardır.”