Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Akkent ve Mahmut Atalay Gençlik Merkezlerinin öncülüğünde yeni bir sosyal, kültürel ve eğitsel uygulama daha hayata geçti.
“Yazar Okuma Halkaları” ismi verilen uygulama da proje sorumluları olan Gençlik Liderleri Sinan Avşar ve Özlem Yalçın’ın alanında uzman kişilerin görüşleri ve resmi mercilerinde olurlarını alarak belirledikleri yazarların birden farklı kitabı katılımcılar tarafından okunup Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mevlüt Uyanık ile Doç. Dr. Aygün Akyol’un moderatörlüğü ve Gençlik Liderleri Sinan Avşar ile Özlem Yalçın’ın koordinasyonunda tartışmaya alınıyor.
Daha önce yazar Nurettin Topçu’nun kitaplarını ele alan Yazar Okuma Halkaları Gurubu bu yıl Bilge Kral ünvanı ile bilinen bağımsız Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı yazar Aliya İzzetbegoviç’in 4 farklı kitabını analiz ediyor.
“Aliya Okumaları” ismini verdikleri çalışma da yazarın “Tarihe Tanıklığım, İslam Deklarasyonu, Doğu-Batı Arası İslam ve Geleceği Yenilemek” kitapları üzerinde çalışma gerçekleştirecek.
Yapılan bu çalışmanın amacı ve hedefleri hakkında bilgi veren Gençlik Merkezi Müdürü Hasan Demirer; “Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezlerinde uygulanan “Kitap Okuma Halkaları” faaliyeti ile gençlik liderleri, gönüllü gençlik liderleri, gönüllü gençler, okul temsilcileri, öğretmenler, öğretim görevlileri, öğretim üyeleri ve merkez personeli ile beraber gençlerin ve tüm toplumun kitap okumasına destek verilmesi amaçlanmaktadır. “Kitap Okuma Halkaları” faaliyeti ile içinde yaşadığı kültürün değerlerini bilen ve onlara sahip çıkan bireyler oluşmasına katkı sağlayacak kitaplarla gençlerin okuma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olmak; düzenlenen kitap kritikleri ile gençlerin muhakeme, kendini ifade edebilme ve topluluk önünde konuşma yapabilme yeteneğini geliştirmek hedeflenmektedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.
“Bu uygulama ile Ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere gençlere ve topluma kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, analitik düşünen, konuşmaları doğru şekilde algılayabilen ve aktarabilen, olayları ve olguları yorumlayabilen, sorgulayan, tartışan, milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamak istenmektedir.” diyen Demirer konuşmasına şöyle devam etti.;
“Tüm bu hedefler doğrultusunda ilimizde Hitit Üniversitesi ile birlikte yapılan çalışma da güzel sonuçlara ulaştık. Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mevlüt Uyanık ile Doç. Dr. Aygün Akyol’un moderatörlüğü ve Gençlik Liderlerimiz Sinan Avşar ile Özlem Yalçın’ın koordinasyonunda gerçekleşen “Kitap Okuma Halkaları” başta gençlerimiz olmak üzere toplumumuz ve eğitim camiası tarafından da sahiplendi.”
Faaliyetlerin sosyal devlet anlayışı ile gençlere ücretsiz sunulduğu bilgisini veren Demirer, proje hakkında detayları da paylaştı. “Kitap okumak isteyen bizim iletişim kurduğumuz veya bizimle iletişime geçen gençlere kitapları ücretsiz olarak geri alınmak üzere verilip 1 ay içerisinde kitabın okunması isteniyor. Kitap okunduktan sonra, kitabın okunduğu ay içerisinde gurupça kararlaştırılan bir gün de kitap hakkında müzakere yapılıyor. Müzakereden çıkan sonuç raporlanıp bakanlığa gönderiliyor. Bu kapsam da yapılan Aliya Okumaları’nın ikincisini 30 Kasım 2019 tarihinde Akkent Gençlik Merkezi yerleşkesi içinde bulunan Akkent Kitap Kafe’de saat 14:00-16:00 arasında gerçekleşeceği bilgisini veren Demirer, ayrıca Gençlik Merkezi faaliyetlerinden yararlanmak isteyen gençleri Çorum Akkent ve Mahmut Atalay Gençlik Merkezine davet etti.